tiistai 21. huhtikuuta 2009

Leipomista ja mielikuvituksetonta pukeutumista


Ihana aurinkoinen päivä! Vaikka olikin vielä aika kylmä ja oli pakko turvautua talvitakkiin aamulla töihin lähtiessä, tuli silti auringosta hyvä mieli. Jostain syystä kuitenkin olen viime aikoina pukeutunut uskomattoman tylsästi. Kai se on sitä, kun töissä ei oikein voi/kannata tuhota parhaita vaatteitaan ja toisaalta haluaa olla mahdollisimman neutraali. Tänään kuitenkin uusi "shokki"värjätty tukkani piristi kivasti muuten tummaa asuani. Korvanikin saivat kokea kevään vapautta hieman ja niihin eksyi mustat lindex-renkaat ainaisten venytyskorujen tilalle.


Kotona värkkäsin taas sitä ihanaista mansikka-minttukrokanttikakkua huomista varten. Huomena nimittäin kahvitellaan syntymäpäiviä taas ja tarvittiin syömistä. Viime viikon jälkeen en halua enää muuta syödäkään kuin tuota kakkua! Tällä kertaa ajattelin vinkata ohjeen tännekin suuntaan hieman typistettynä versiona.

Kakkupohja aivan normaalilla ohjeella (eli munia, sokeria ja jauhoja) leivotaan reunalliselle uunin pellille. Kostutukseen vahvaa kahvia.

Täyte 1:
4dl kuohukermaa
1prk tuorejuustoa (maustamatonta)
1dl tomusokeria

Täyte 2:
100g Maraboun minuttu-krokanttisuklaata rouhittuna

Täyte 3:
mansikoita mielen mukaan
hitusen sokeria kaveriksi maun mukaan

Kakku kasataan suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ensin puolet pohjasta, kostutetaan vahvalla kahvilla ja kasataan puolet kaikista täytteistä halutussa järjestyksessä. Toisessa kerroksessa kermavaahto kannattaa jättää päällimmäiseksi, vaikka mansikat ja suklaarouhe onkin kauniita koristeita. Päälle voi kuitenkin vielä
ripotella kaakaojauhetta koristeeksi juuri ennen tarjoilua.

Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua viileään imeytymään niin maut tulee parhaiten esille ja pohja on tarpeeksi kostunut. Maukkaita hetkiä!

Tässä vielä kuva päivän kasvismätöstä, joka oli niinkin yksinkertainen kuin pakastekasviksia malaysia-sekoitus, valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa ja tagliatellea. Koristeena aivan itse kasvattamiani basilikan lehtisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti