tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sokeriton mutakakku

Luvassa lisää ruokajuttua!
Tänään kokeilin makeanhimoissani leipoa vähähiilarista mutakakkua. Ja tulipa muuten mahtavaa tuotosta! Kakun sijaan kuitenkin lopputulos oli muffinimainen.






200g tummaa suklaata (esim. Marabou Premium 86%)
200g voita
5 kananmunaa
5ml (1tl) makeutusnestettä
1rkl soija-/mantelijauhoa

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi joukkoon ja anna sulaa. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, niin että massasta tulee kuohkea mousse. Lisää joukkoon makeutusaine ja jauho. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, niin että pinta kypsyy, mutta sisus on vielä löysä ja hytisee, kun sitä tökkää. Muffineita paistioin 7 minuuttia ja koostumuksesta tuli täydellinen. Tätä ohjetta ei ole tarkoitettu makeutusainekammoisille tai niille, jotka pelkäävät munien kolesterolia.

2 kommenttia:

  1. OIKEESTI!
    Oon miehen kans karpannu nyt viikon (otettiin ihan induktiolla) ja mulla on kauheet suklaanhimot. Pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Artesanity: No nuo ei välttämättä ihan induktioon passaa, sillä suklaasta saattaa tulla helposti koko päivän hiilarit, mutta ehkä viikon päästä voit jo tehdä :) Onnea paremman ruokavalion parissa! Itse ainakin tunnen oloni paljon energisemmäksi ilman turhia hiilareita.

    VastaaPoista