torstai 28. tammikuuta 2010

Sinä ja minä ja syntymättömät lapsemme

Kävin eilen vähän shoppailemassa punaiseen kotiin punaisia lamppuja. Olin jo aiemmin katsellut sopivan yksilön keittiön kattoon ja eilen kävin sen noutamassa Anttilasta.


Se oli hiukkasen retrompi räiskyvän valoshownsa kanssa kuin olin ajatellut, mutta sopii hyvin muutenkin punaiseen asuntoomme. Toinen lamppu olikin sitten aivan heräteostos ja viimeinen laatuaan ja siksi alennetulla hinnalla. Lisäksi nappasin samaan kuvaan vielä taulun, joka mutti tänne aika vasta ja löysi paikkansa sohvan yläpuolelta. (Kuvassa kannattaa kiinnittä huomiota vain siihen tauluun. Ja jos löytää sen niin lamppuun.) Voi vain miettiä, että kuka ei siisti ensin sohvaa, jos aikoo ottaa siitä kuvan blogiinsa...


Sitten röhnöttelin sohvalla ja yritin ikuistaa tämän päiväistä meikkiäni, joka minulle luotiin tänään koulussa koemeikin harjoituksena, mutta kyllästyin ja rupesin pelleilemään kameran kanssa. Tällaista jälkeä siitä vaan tulee...


Kuten kuvasta ehkä näkyy, on tuo alesta bongattu neuleenomainen takki päässyt lemppariksi, kun se roikkuu koko ajan päällä. Syynä on aivan ne seikat, että se on mahdottoman lämmin ja asunto kylmä. +16 astetta.

maanantai 25. tammikuuta 2010

Are you coming back?

Täällä suunnalla nautittiin viikonlopusta ihan täysillä. Tieto siitä, ettei tarvitse tehdä mitään eikä ole kiire mihinkään sai tämän tytön jumittumaan sohvan pohjalle lukuunottamatta lauantai-illan Rossossa käyntiä. Sisko tuli miehensä kanssa käymään, niin syötiin vähän paremmin ja juotiinkin kai jotain. (Kävin pöllimässä kuvan siskon blogista ^^)


Nyt alkaakin viikko sitten hyvin levänneenä. Mukavaa viikkoa kaikille! :)

torstai 21. tammikuuta 2010

Mestari valmisti sut

Tänään vilkaistiin lämpömittariin ja kaivettiin kaapista äidin vanha villakangastakki päälle. Siellä se on pari talvea käyttämättömänä odottanut hetkeä, kun haluan taas pukeutua punaiseen. Tuo takki tuo kyllä paljon muistoja mieleen ja se taitaakin jäädä nyt käyttöön ihan urakalla. Kymmenistä vaatekerroksista huolimatta meinasi olla paikat jäässä, kun pääsin koululle.


Aamulla myös tökkäsin haarukalla pistoriasiaan. Tai siis illalla innostuin taas foliosta ja laitoin yöksi pötköt päähän ja aamulla olikin afro. Ei vissiin menny ihan niinku piti..

Meikkaustunnilla oli aiheena smokey eyes ja tällaista tänään. Joku tykkää istua eteisen lattialla tai jotain! :D Ja myös omasta naamastaan. Eihän tätä blogia muuten olisi olemassa.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Sama mieli, sama sydän, sama nainen

Täällä on innostuttu kotitekoisista herkuista ihan urakalla ja kokeilin tehdä tuossa viikonloppuna itse sipsejä. Siivutin perunat juustohöylällä, uitin öljy-mausteseoksessa ja uunin pellille. Paistoin 20 minuutti 160 asteessa ylätasolla ja nam!


En olisi uskonut, että ihan noin hyviä niistä olisi tullut. Kaksi perunaa teki kaksi pellillistä, mutta se ei sipsien suursyömärillä tuntunut missään.

Viime viikolla kuolasin nellystä tällaista takkia, joka olisi sopinut kaikkiin tarpeisiini, mitä vain ikinä voin tällä hetkellä kuvitella. Hintaa oli kuitenkin sen verran, että ostos jäi vielä harkintaan. (Voisin kuitenkin ottaa tuon mallin herkullisen oranssin ja kiharan tukan..)

Nyt uskottelen itselleni, että takki ei ollut suinkaan se, mitä tarvitsin. Vaan lyhyempi malli eli villatakkimaisempi sisäpaita, joka lämmittää vielä paukkuvilla pakkasilla. Se, joka löytyi Anttilan alerekistä. Tässä hieman siitä vilausta. Jokainen laskostus tässä paidassa on kohillaan ja kaulus täydellinen. Nukkaantuminen on perseestä, mutta aion keksiä vielä ratkaisun millä tämäkin saadaan näyttämään ikuisesti hyvältä.


Mielestäni näytän hieman kummalta, kun tänään koulussa harjoiteltiin juhlameikin tekoa ja siksi olen vähän överin näköinen. Vihreä luomiväri on jotain ihan viimeistä, mitä mulle pitäisi laittaa, mutta kaveri halusi kokeilla, koska sen pitäisi kuulemma sopia mun silmien väriin tai jotain...

Seuraavaksi joku voisi keksiä, mitä IHMETTÄ mä tälle tukalleni keksin!

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

On mentävä ennen kuin sade puhkeaa

Hei löysin kuvia ihanan ihanasta villatakistani, josta on tullut lempivaatteeni ja jota kuskaan koko ajan päälläni.


Telkkarista tulee joku sellanen reality ku The Shot, pitääpä katsella tässä, että mistä siinä oikein on kyse, mutta ne ottaa muotikuvia, joten sen on pakko olla mielenkiintoinen :D

tiistai 12. tammikuuta 2010

Sokerihimoa


Tänään makeanhimo yllätti ja päätin nohevana tyttönä kokeilla löytämääni reseptiä mikro-brownielle. Ulkonäkö ei ollut mistään kauneimmasta päästä, mutta se maku! Voi hyvä luoja, ei ois pitäny kokeilla. Nyt oon väsäämässä näitä joka ilta ja näissä on sentään puoli desiä sokeria..
Eli tein tällaisella reseptillä. Jätin suklaapalat pois alkuperäisestä reseptistä, koska jos minulla olisi ollut suklaata, en tällaisia koskaan olisi ruennut väsäämään, kun olisin popsinut suklaan naamaani sellaisenaan...

  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria (valkoinen sokeri käy myös, mutta ei ole niin hyvää.)
  • ripaus suolaa
  • 1/8 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaota
  • 1,5 rkl kasvimaitoa
  • 1 rkl öljyä
Sekoita kuivat aineet pienehkössä mikron kestävässä kulhossa. Lisää joukkoon loput aineet, sekoita ja levitä tasaiseksi. Kypsennä brownieta mikrossa ensin minuutti - tarkkaile leivonnaista koko ajan, ettei se pala! Testaa hammastikulla, onko brownie valmis. Jos tikkuun jää taikinaa, kypsennä brownieta vielä toinen minuutti ja ehkä vielä puoli minuuttia.

Itselläni tuo kypsyi juurikin tuossa kahdessa minuutissa mainioksi. Ja muumimuki oli oiva valinta kulhoksi. Jokin pienempikin ehkä olisi riittänyt...

lauantai 9. tammikuuta 2010

Lunta lentää ikkunaan, urpot tahtoo jatkamaan

Uudelta vuodelta näytti olevan yksi kuva. Vähän myöhässä näköjään sekin. Oli ilmeisesti hyvät bileet, kun ei ehtinyt kuvaamaan. Pakkanen ei päässyt puremaan, kun päällä oli muhku Sokoksen alesta löydetty neuleasia. Alla edellisessä postauksessa esitelty kimalteleva mekko.

torstai 7. tammikuuta 2010

Kauniina sut nään

Se ompeluprojekti josta puhuin ennen uuttavuotta valmistui kuin valmistuikin uudenvuoden bileisiin ja näyttää edelleen hyvältä, vaikka kemut olikin aika kovat.

Joulupukki toi tälle tytölle ompelukoneen joten se piti testata heti. Alunperin ideana oli pitkä toppi, jossa menee saumat vähän miten sattuu, mutta näin lyhyelle ihmiselle se livahtaa helposti mekon puolelle ja niinhän siinä kävi. Saumat menevät edelleen miten sattuu ja niitä on korostamassa vielä paljettirivistöt, joita ompelin uudenvuodenaaton kädet verillä (ehkä vähän kärjistettynä).


Ja tässä makkarankuori vielä sovitusvaiheessa.


Joku tarkkasilmäinen voisi huomata, että laitoin taas juurikasvua piiloon ja hiukset ovat taas vähän punaisemmat. Alkaa pahasti näyttää siltä, että projekti punaisuus valtautuu ja olen kohta taas punapää.